Peter Lundvik - Grafisk formgivare

Min kropp Min rätt

Utställning

Fredens Hus utställning Min kropp Min rätt handlar om sexuella kränkningar, våld och rätten till kroppslig integritet.

För att kunna nå jämställdhet och jämlikhet behöver alla vara med och ifrågasätta och förändra sexistiska normer och värderingar i vårt samhälle. Vi behöver helt enkelt prata om relationer och om sex.

Utställningen Min kropp Min rätt blandar fakta och statistik med reflekterande frågor kring samtycke, skuldbeläggande och civilkurage.

Fasonera har skapat utställningens visuella identitet och designat elementen till den. Utställningen har en röd allvarlig ton blandat med hoppfulla detaljer. 

Designen välkomnar besökaren in i en tonårings dagbok med snirkliga hjärtan, märkmaskin och handstil. Nyanserna går i röd-orange med mörka inslag.

Förutom vepor, skyltar och textplattor till utställningen i lokalerna på Uppsala slott ingår ett 10-tal affischer som möjliggör småutställningar för skolor runt om i landet så att frågorna ska kunna nå fler.

Utställningen är producerad av Fredens Hus med stöd av Skolverket.

Fler kunduppdrag